Projekt och påbyggnader

Dustfighter med förlängd kanon

Vi har jobbat hårt med att ta fram nya lösningar till detta projekt. Inbyggd hydrauldriven slangvinda med läggare i bakre maskinutrymme. Rymmer 120 Meter 2" slang. Fjärrstyrd spolarm för ökad räckvidd vid arbete i stigar osv. Externa tryckuttag för brandbekämpning.

Vattendumper by Lonestar

Behöver ni marknadens starkaste maskin för damm och brandbekämpning har vi lösningen på problemet. Vi levererat maskiner för gruvdrift samt bergtäkter etc. Bestyckade med hydrauldrivna vattenpumpar, kapacitet upp till 7 kubik/min. Samt en mängd olika sprinklersytem, påfyllningsmöjligheter, högtrycksaggregat, kranarmar, osv. Vi bygger efter era önskemål! Kom gärna med offertförfrågan.

Dodge by Lonestar

Till Svensk Industri levererar vi servicefordon för en mängd olika applikationer. Det gäller mek/underhåll, gruvservice, oljebilar osv. Vi använder kraftuttagsdriven hydraulik som försörjning till skruvkompressor, svets, generator, kran etc.

Gruvbilar

Behöver du hjälp med anpassning av fordon för underjordsbruk? Vi har kompetens samt utbildning att utföra påbyggnader enligt gällande reglemente från Gramko.

Mobila arbetsplattformar

Kör lastbil från liften! Zinkgruvan utanför Askersund moderniserar nu verksamheten rejält. Två kompakta Mercedes Atego som går att köra uppifrån saxliftar är lite av nycklar i den snabba utbyggnaden av el och it-teknik i gruvan. De två specialbyggda lastbilarna som verkligen har visat sig vara en bra investering redan efter ett par månader.

Se reportage från Mercedes gällande våra produkter i gruvan här

Dustfighter

Här har vi tagit fram en produkt för er som behöver nyttja bäraren till max. En Dustfighter baserad på växlarchassie. Vattenkanon samt sprinkler för vägbana alt tak/väggar vid tunneldriving. Kan fås med en mängd options för olika applikationer. Tanken rymmer upp till 16 kubik vatten. Allt styrs från förarhytt. Snabbkopplingar för el/luft samt hydraulik mellan påbyggnad och bärare för enkel växling mellan olika flak. Optimalt för tunneldrivning/större krossanläggningar samt allt annat som behöver vattnas och brandbekämpas.

Som vanligt är konstruktionen Heavy Duty och MADE IN SWEDEN!!!!
Kontakta oss för mer information/ offerförfrågan.

FMX Dustfighter

Här har vi gruvans viktigaste maskin. Ett måste för en acceptabel arbetsmiljö. Sju dagar i veckan, dygnet runt, året runt går produktionen i berget. Efter varje sprängning ska salvorna vattnas för att binda dammet. Vi har byggt denna FMX Dustfighter efter kundens önskemål om en stark och pålitlig maskin som levererar resultat alla dagar i veckan. Vattenkanonen ger upp till 2500 liter/minut och en kastlängd som räcker till. Sprinkler för tak/väggar. MADE IN SWEDEN!!!

Påbyggnad CATERPILLAR 725C

Gör som många andra entreprenörer och bolag. Låt oss ta fram din nästa maskin. Här har vi en byggnation baserad på CATERPILLAR 725C. Fördelen med dumper är många gånger smidighet samt bra markfrigång. Förstärkt påbyggnad för att klara gruvans ökade slitage.

Volvo A25G

Vattendumpers by LONESTAR! Påbyggnad baserad på Volvos dumper serie. Vi har levererat på ett flertal av Volvos modeller inom A25-30-samt 40 serien. Maskinerna kan fås med maxad tank alt lågbyggda för underjorden. Som påfyllningsalternativ finns lastarmskranar, dränkbara pumpar osv. Kanon placerad på front alt påbyggnadstank. Våra påbyggnader fungerar även utmärkt vid brandbekämpning. Fördelen är att dessa maskiner går att köra med full bevattning vid drift samt att du själv fyller tanken vid sjö etc. Oberoende av andra hjälpmedel. Bakre spridarramp finns för vägbana alt för stora ytor. Externt tryck uttag för anslutning av ex brandslang  osv. Kontakta oss för mer information.

FORDONSANPASSNING

Hiluxen har varit här på en facelift. Tillverkning av nytt lågbyggt stålflak samt montage av kran inkl. tillbehör. Dessa bilar har vi byggt i många utföranden. Återkom med just era önskemål.